Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A munkácsysok is megkapták a notebookokat

Horváth Andrea | 2024.05.27.

Két évvel ezelőtt kezdődött a kormány országos notebook akciója, melynek keretében először 140 ezer eszközt, nem sokkal később pedig 120 ezer eszközt osztottak ki a 7. és 10. évfolyamos diákok között. A harmadik körben április 22-től indult el a notebookok kiküldése az intézményeknek, mely során összesen 193 ezer 702 darab gép talál gazdára. Összesen mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett korszerű eszközökön.

Az idei első akcióban azok az 5., 6. és 9. osztályos diákok kapnak eszközt, akik előzetesen regisztráltak a KRÉTA rendszerében, és igényelték azt. A Munkácsy iskolába május 24-én érkeztek meg az eszközök.

 

Egyházi Andrea tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, hogy az ingyenes tankönyvek után a digitális kultúra oktatásához, a tanuláshoz és az egyéni érdeklődéshez is segítséget nyújtó notebookokhoz is ingyenesen jutnak hozzá a diákok. –  A Pápai Tankerületi Központ 29 intézményéhez 1738 darab notebook került – folytatta Egyházi Andrea. – Ebből a 15 pápai és pápai járás iskolában 1001 darab, melyből a 7 pápai iskolában 758 darabot osztottunk ki.

A program a személyes használatú új gépeken túl intézményi használatra szolgáló notebookokat is biztosít az iskoláknak, ezzel javítva a köznevelésben az IKT eszközellátottságot és az azokhoz való egyenlő hozzáférést, segítve ezzel a tanulást, a digitális tudásanyaghoz való hozzáférést, az információszerzést.

A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy a mai fiatalok számára természetes a digitális világ, s ez így is van jól, már számos területen erre a platformra terelődött át az ügyintézés.

 

– A mai diákokat más módszerekkel kell nevelni, mint a negyven évvel ezelőttieket –mondta a képviselő. – Ahhoz, hogy a tanulás hatékony legyen, elengedhetetlenek ezek a digitális eszközök. A
pedagógusok felelőssége mellett a szülőké is fontos, hogy valóban a gyermekek tájékozódását segítsék a készülékekkel.

A szülők és a gyerekek örömmel vették át a notebookot, a hozzá tartozó egeret és táskát. 92 munkácsys diák jutott hozzá a korszerű eszközhöz, emellett az iskola is kapott harminc notebookot tanórai, oktatási használatra. Tóth Kata elmondta, hogy a digitális kultúra tantárgy előnyeit már most tapasztalja, gyermeke segíti őt, ha kérdése van. Mivel eddig közös számítógépet használtak, nagy segítség az ajándék notebook. Reczetár Ádám elmondta, hogy ő ppt-k készítésére, fogalmazások megírására használja majd, de a KRÉTA-üzeneteket is ezen az eszközön fogja beállítani.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Az érzelmes szövegíró

  Az amerikai énekes, dalszerző, producer, Charlie Puth (1991) a YouTube-on megosztott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: