Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

A nagy külföldi egyetemeken már a mesterséges intelligencia használatára készülnek!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.07.11.
Hamarosan elkerülhetetlenné válik, hogy a mesterséges intelligencia a mindennapok részévé váljon, az Egyesült Királyság vezető egyetemeit tömörítő Russel Group felismerve ezt már most arról állapodott meg az intézményekkel, hogy új irányelvek mentén kezeljék az AI jelenlétét.

Az egyetemek vezetősége a mesterséges intelligencia szakértőivel együttműködve alkotta meg az irányelveket, mely segíteni fogja a technológia tanításban és a tanulásban való felhasználását.

A nyilatkozat, melyet összesen 24 felsőoktatási intézmény írt alá, támogatja a mesterséges intelligencia etikus és felelős használatát, és kiemeli, hogy az oktatókat fel kell készíteni arra, hogy támogassa a hallgatókat a hatékony és megfelelő használatára.

Az egyetemek emellett együttműködnek a gyakorlatok megosztásának érdekében, valamint közösen felügyelik a technológia fejlődésének irányát, valamint a tudományos alapok megőrzését.

Úgy tűnik tehát, hogy az Egyesült Királyságban a tiltás helyett ma már az oktatásban való alkalmazást látják a követendő útnak, és igyekeznek kihasználni a lehetőségeket, egyben minimalizálni a mesterséges intelligenciában rejlő kockázatokat

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: