Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A nemzetiségi önkormányzatok képviselői is átvették megbízólevelüket

Huszár Hajnal | 2024.06.20.

Nemcsak a következő polgármester személye biztos már, hanem a városunkban működő két nemzetiségi önkormányzat tagjaié is. A német és a cigány nemzetiségi képviselők szintén ma délelőtt vehették át megbízólevelüket.

A Városházán tartott ünnepi eseményen dr. Édes Ágnes, a Helyi választási Bizottság elnöke ismertette, a nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását ki kell tűzni, ha a településen az adott nemzetiséghez tartozó személyek száma – a legutóbbi népszámlálásnak az adott nemzetiséghez tartozásra vonatkozó kérdéseire nyújtott adatszolgáltatás nemzetiségenként összesített adatai szerint – a 25 főt eléri. A Nemzeti Választási Bizottság Pápán települési lengyel, német, roma, román és ukrán nemzetiségi önkormányzati választást írt ki. A választás a lengyel, a román és az ukrán nemzetiség tekintetében – jelöltek hiányában – nem volt megtartható.

Dr. Édes Ágnes kijelentette, a június 9-i települési német és roma nemzetiségi önkormányzati választás eredményes volt, majd ismertette a választások eredményét és az októberben felálló nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek is átadta a megbízóleveleket.


A helyi német nemzetiségi önkormányzatba Drabant András, Pillerné Fódi Ilona és Bakos Adél jutott be képviselőként, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzatban pedig Németh Richárd, Kozák Csaba, Kozák János, Sándor Endre Géza és Hevesi Olivér dolgozik majd. Ők nyolcan vehették át képviselői megbízólevelüket a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: