Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

A nőknek jobban megéri sportolni!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.27.
Egy tanulmány szerint a nők jobban profitálnak a testmozgásból, mint a férfiak. Összesen 412,413 amerikai felnőtt adatait elemezték, és arra a következtetésre jutottak, hogy a nőknek nagyobb előnyük van a rendszeres testmozgásból eredő egészségügyi hatásokból. A kutatók az adatokat a National Health Interview Surveyből származó szabadidős fizikai aktivitásra vonatkozó felmérésekből származó adatokat vizsgálták 1997 és 2019 között.

A tanulmány vezető szerzője, Dr. Susan Cheng, elmondta, hogy mindenki, aki rendszeresen sportol, egészségesebb, azonban a nőknél ez a hatás még hangsúlyosabb. Az adatok szerint a rendszeresen testmozgást végző felnőtteknél alacsonyabb volt a halálozási kockázat, és ebben az összefüggésben a nőknél a halálozási kockázat 24%-kal csökkent, míg a férfiaknál csak 15%-kal.

A tanulmány részletezi azt is, hogy van egy olyan pont, amikor már nem növeli tovább az előnyöket a testmozgás. Például, ha valaki heti nyolc órát sportol, akkor egy újabb óra már nem igazán hoz további hasznot. A kutatók azt is kimutatták, hogy a nők már heti 2,5 óránál elkezdik élvezni az egészségügyi előnyöket, míg a férfiaknak ehhez heti öt órára van szükségük.

Dr. Martha Gulati, a tanulmány társszerzője, hangsúlyozta, hogy a nők minden egyes perc mérsékelt vagy erőteljes aktivitásból többet profitálnak, mint a férfiak. Ez ösztönző lehet a nők számára, hogy még többet sportoljanak. A tanulmány arra ösztönzi a férfiakat, hogy heti 300 perc erőteljes testmozgást célozzanak meg, míg a nőknek még ennél is többet ajánl.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: