Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A pápai Bakancsosok és az ajkai természetjárók közös túrája

Horváth Andrea | 2023.11.01.

Lipták József nyárádi képzett túravezető meghívására a pápai Bakancsos Természetjáró Kör és az ajkai Bánki Donát szakosztály tagjai együtt indultak túrázni. A két csapat Kupon találkozott, az ajkaiak  vezetőjükkel, Káldi Gézával érkeztek. 

A pápaiak megajándékozták ajkai barátaikat egy albummal, mely magában foglalja a Bakancsosok krónikáját, természetjáró tevékenységüket, amely már 34 éves. Valamint a Döbröntei Szarvaskő vár és a Himfyek történetét.

Kup határát, a szántóföldeket elhagyva indultak Lipták József vezetésével Nyárád felé. Az út nagyon változatos volt, hol fenyves, hol tölgyerdő, valamint egy tó mellett vezetett el. A hangulat nagyon jó volt, a két csapat hamar összebarátkozott. Nyárádhoz érve, a Bitva patakon egymást átsegítve a falu határában létesített pihenőpark tavai mellett álltak meg a túrázók.

A falu közösségi házában megtekintették a vadászati kiállítást, amely nem csupán trófeák bemutatására szolgál, ízelítőt ad a helyi népművészeti alkotásokból, tájékoztatta a Médiacentrumot Terebesi Józsefné csoportvezető.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: