Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A refisek is megkapták a szalagot

Horváth Andrea | 2023.11.18.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma végzősei is megkapták az utolsó középiskolai évüket jelző szalagot. Hagyományosan a református templom volt az ünnepség első helyszíne, ahol a bevonulást és a Himnusz közös éneklését követően Varga-Umbrich Károly, a 12.B osztályfőnöke mondott ünnepi beszédet.

A végzősök műsora felidézte a refis élet legszebb pillanatait, ennek összeállításában Budai Gabriella, a 12.A osztályfőnöke segítette a diákokat. A szalagtűzés szép pillanatait orgonaszó kísérte, majd Ferenczi Alpár igazgató mondott zárszót.

A református templomból a Városi Sportcsarnokba vonultak át a diákok, tanárok, családtagok és barátok. Itt palotással kezdődött a műsor, majd a művészetisek tánca következett. Ezt követően Ferenczi Alpár igazgató köszöntötte a vendégeket és átadta a szót az est fővédnökének, Márkus Mihály esperesnek, aki édesapaként szólt a jelenlevőkhöz, hisz Luca lánya is ott táncolt a végzősök között.

A bécsi keringőben közsen táncolt mindhárom osztály, épp úgy, mint a refis szalagavatók hagyományos, szép záróakkordjában, a Gyertyafény keringőben is. A táncok tanításában jelentős szerepet vállalt Turós-Máté Kinga, a 12.M osztályfőnöke. A zsúfolásig telt nézőtér vastapssal köszönte meg a műsort, s aztán az immár szalagos, elegáns végzősök felkérték szüleiket egy közös táncra.

 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: