Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A régió legjobb zongoristái Pápán

Horváth Andrea | 2024.02.15.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont a XIII. Országos Négykezes és Kétzongorás Verseny területi válogatójának. Öt vármegyéből érkeztek versenyzők, nyolc korcsoportban 15 páros ült zongorához. A megmérettetésre minden négykezes páros egy kötelező és egy szabadon választott művel készült.

Az országos versenyre hat helyen szerveznek előválogatót, Debrecenben, Szegeden, Budapesten, Szentendrén, Pécsen és Pápán. Városunkban hagyományosan a Bartók a helyszín. Ezúttal Unger Tamás alpolgármester és Egyházi Andrea tankerületi igazgató is ellátogatott az elődöntőre.

Unger Tamás hangsúlyozta, hogy rengeteg munka, kitartás és gyakorlás szükséges egy ilyen rangos megmérettetésen való részvételhez, tehát mindenki nyertes, aki ide eljutott. Bödey Tamás igazgató pedig azt tanácsolta a résztvevőknek, hogy ne a versenyhelyzetre koncentráljanak, hanem a zeneműre, a közös zenélésre.

 

A zsűritagok közül ketten mind a hat előválogatón meghallgatják a résztvevőket, egy zsűritag pedig a helyi szervezők meghívottja. Eredményt a hat elődöntő után hirdetnek, akkor derül majd ki, hohy mely párosok jutottak be a veszprémi döntőbe.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: