Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

A rendkívüli tehetség példája

dbgroup | 2024.05.11.

Rengeteg helyen hallhatjuk, olvashatjuk, hogy a tehetségnek és a kitartásnak köszönhetően milyen elképesztő eredmények születhetnek. Azt gondolom, ennek az egyik legjobb példája az énekes-zongorista, Kodi Taehyun Lee (1996) története.

A fiú kivételes zenei tehetsége túlmutat azon, hogy megnyerte az egyik America's Got Talent-et (14. évad). Kodi élete sem mellőzi a nehézségeket, hisz jogilag vak, Addison-kórban szenved és autista savant. Ez utóbbiból adódóan a társas kapcsolatok és a kommunikáció komoly próbatételt jelentenek számára. Emellett azonban rendkívüli intellektuális adottságokkal rendelkezik és a zene csodálatos erején keresztül, az érzelmei közvetítésével kapcsolódni tud az emberekkel.

"Valójában ez mentette meg az életét, a zenélés." – nyilatkozta korábban az édesanyja a People-nek.

A műsor alatt olyan dalok feldolgozását hallhattuk tőle, mint például A Song for You (Donny Hathaway), a Bridge Over Troubled Water (Simon&Garfunkel), a Lost Without You (Freya Ridings) vagy a Leona Lewis-szal közösen énekelt You Are The Reason (Calum Scott). Az előadásokat követően több százmillióan kerestek rá az interneten a fiú nevére, akinek csodálatos története a bizonysága annak, hogy a tehetség és a zene iránti szenvedély nincs korlátok közé szorítva.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: