Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A színházban tartották a Haydn Fesztivál nyitókoncertjét

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.21.

A mai időjárás nem kedvez a szabadtéri rendezvényeknek, ezért az esőhelyszínen, a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében tartották a Budapesti Vonósok a XXVI. Haydn Fesztivál nyitókoncertjét.

A rendezvényen megjelenteket Horváth Dorina, a JMK szakmai vezetője köszöntötte, hangsúlyozva, örömteli, hogy a Budapesti Vonósok és nagymúltú zenei fesztiváljuk otthonra találtak Pápán.

Pilz János, a zenekar koncertmestere köszöntőjében úgy fogalmazott, harmadik alkalommal rendezik a Haydn Fesztivált Pápán, de minden alkalommal, amikor városunkban járnak, érzik, hogy örömmel fogadják őket a pápaiak.

A Haydn Fesztiválok hagyományaihoz hűen a nyitókoncerten elsőként a fesztivál aktuális sorszámával azonos számú Haydn-szimfónia hangzik el. Nem volt ez másként a mai alkalommal sem, a koncert Haydn XXVI. szimfóniájával kezdődött.

A közönség ezt követően Mozart A-dúr hegedűversenyét hallhatta.

A nyitókoncert záródarabja Schubert V. szimfóniája volt.

A koncerten a Budapesti Vonósok vendége a fiatal generáció egyik legtehetségesebb hegedűművésze, Langer Ágnes volt.

Az időjárás teljesen átírta a fesztivál programját, a szervezők úgy döntöttek, a holnap este is a JMK színháztermébe várják a zenekedvelő közönséget. Ez azonban a holnapi napon nemcsak helyszín-, de időpont- és programváltozást is jelent.

Mivel a Rege című produkciót szabadtérre álmodták meg a szerzők, így szombaton a vasárnapra tervezett koncertet hallhatja a közönség a színházban, az előre tervezett 21 óra helyett 20 órától.

A Rege című multimédiás koncertshowt a jelenlegi tervek szerint az Esterházy-kastély udvarán mutatják be vasárnap 21 órától.

       

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: