Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A tánc világnapja Pápán

Horváth Andrea | 2024.04.29.

Április 29. a tánc világnapja. A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány  ehhez kapcsolódóan két napos programot szervezett a hétvégén. Szombaton a Bakony Virága szólótáncversenyen mutatkoztak meg a néptáncosok több kategóriában a Refiben, vasárnap pedig a Fő téren össztánc volt, utána pedig egy egyedülálló menyasszonyi ruha bemutató.

A Bakony Virága versengését dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg, aki mint mondta, örömmel látta, hogy minden korosztály képviselteti magát ezen a rendezvényen. A legapróbbak is nagyon lelkesen készültek, de mind a négy korosztály kategóriájában népes volt mezőny.

Az átlagosnál többen jelentkeztek, az ország szinte minden szegletéből. A verseny kiírása szerint a magyar táncok közül bármit választhattak a táncosok, ám nem előre begyakorolt koreográfiát kellett bemutatni, hanem másfél, illetve két percen át improvizáltak a résztvevők, akiket Németh Dénes és barátai kísértek – mondta Müller Anita szervező.

 Közel 60 produkciót látott a neves táncpedagógusokból és táncművészekből álló zsűri, akik végül 23 Bakony Virága-díjat ítéltek oda a legügyesebbeknek, valamint 10 különdíjnak is lett gazdája.

Vasárnap aztán a Fő téren folytatódott a tánc. Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a népes érdeklődő közönséget, mint mondta, Pápán nagyon sok sikeres, táncra fókuszáló közösség van, s külön megköszönte a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület szervező munkáját.

Az Össztánc elnevezésű programon felléptek a Vadvirág fiataljai, a Karibi Táncegyesület, a Black Bunny Rock and Roll, a Salsa Cubana Tánciskola, a Zsoodance táncosai és a pápai senior örömtáncosok.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: