Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A természet közelségében

Horváth Andrea | 2024.04.22.

A Pápai Városi Óvodák két településrészi tagintézménye a Kéttornyúlaki tagóvoda, mely az egymáshoz közel fekvő városrész, Kéttornyúlak és Borsosgyőr óvodás gyermekeinek óvodai nevelését látja el, a Tapolcafői Tagóvoda pedig a térség gyermekeinek biztosít családias óvodai ellátást.

Adottságaikból fakadóan a falusi életmód a meghatározó, illetve nagy hangsúlyt kap a természet szeretetére nevelés. Az óvodában járó gyermekek az óvodában dolgozók vezetésével viselik gondját az udvaron, csoportszobában található növényeknek, számos lehetőségük adódik, hogy természetes közegükben megfigyeljék az állatokat, azok szokásaikat, s egy – egy családi gazdaságba való látogatás alkalmával megtanulják , hogy kell a környezetüknek gondját viselni.

A hagyományőrzés a teljes nevelési folyamataikat áthatja, beépül a gyermekek teljes tevékenységrendszerébe, személyiségük színesedik, gazdagodik. Érzelemben gazdagabbá válnak, megalapozódik bennük a környezet és a haza iránti szeretet. A Tapolcafői ovi közel esik a tanösvényhez, ami alkalmat ad a gyermekeknek a természet közvetlen megfigyelésére. Az óvoda a faluközösség kis részeként aktívan részt vesz a falu hagyományőrző tevékenységében, rendezvényeiken. Mindemellett számos olyan óvodai rendezvényük van, amit a szülőkkel együtt ünnepelnek, ilyen például a szüreti mulatság, a Márton nap, Mikulás, farsang, anyák napja és a gyereknap.

A néphagyományok ápolása lehetőséget ad a természetes anyagok használatához. A mindennapi tevékenységeik során az óvoda és a csoportszoba díszítésében előnyben részesítik a természetközeliséget.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: