Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A természetjárók jubileuma

Horváth Andrea | 2024.01.07.

Kettős jubileumot ünnepelnek idén a pápai túrázók: 35 évvel ezelótt alakult meg a pápai Bakancsos Természetjáró Kör, létrehozója pedig 75 éves lett. Terebesi József 25 évig volt a kör vezetője, 10 évvel ezelőtt adta át ezt a feladatot feleségének. A programokat, hogy kéthetente szombaton vagy vasárnap merre vezessen útjuk, továbbra is közösen tervezik.

Terebesi József a textiles természetjárás megszűnése után, 35 évvel ezelőtt felvállalta ezt a nemes feladatot és azóta kitartóan, lelkesen szervezi a túrákat a jelenleg 52 fős tagság számára. 2020-ban megalkotta a természetjáró kör emlékoszlopát, melyet Döbröntén, a Patakmalom Vendégház udvarán állítottak fel.

 

Aki többet szeretne tudni a csoportról, megtekintheti a bakancsosturanaplo.hu oldalt, ahol 10 évre visszamenőleg az összes kirándulás képei láthatóak, Harasztia Józsefnek köszönhetően.

 

A fotókból egy szép válogatás megtekinthető a Jókai Mór Városi Könyvtárban, ahol egy nagy képeskönyvet lehet lapozgatni, a fekvő üvegtárlóban pedig az éppen aktuális kiállítási anyag mellett kiadványok, újságcikkek kapnak helyet.

 

A 2023-as évet a bakancsosok december 30-án egy szalonnasütéssel egybekötött túrával zárták,, melyen 41 fő vett részt. Az új esztendő első kirándulása január 13-án lesz, akkor az Ödön-forráshoz kirándul a csoport.

Fotó: bakancsosturanaplo.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: