Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A választáson az ember vagy bizonyít, vagy elbukik – Szentesi Zöldi László előadása

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.30.

A Polgári Estek előadássorozat hétfő esti alkalmának előadója Szentesi Zöldi László politikai újságíró volt. A JMK előadótermében megtartott rendezvényen számos aktuális közéleti téma szóba került.

Az előadó hangsúlyozta, a mai magyar politikai közélet egy rendkívül szerteágazó téma, melyben nagyon sok szereplő van, ráadásul esetenként a színek sem egyértelműek. Azonban ezen a területen is vannak kihagyhatatlan elemek és szereplők, ezek közé tartozik jelenleg Magyar Péteris. Ám ha a körülöttünk lévő világot tekintjük, akkor arról is beszélni kell, hogy nem messze a határainktól háború dúl, és ezzel Pápán épp úgy szembe kell nézni, mint bárhol az országban. Mindezeken túl a közelgő választások miatt is számtalan aktuális közéleti kérdés van.

Szentesi Zöldi László arról is szólt, a közelgő választások legnagyobb tétje – nem lebecsülve az önkormányzati és az uniós választás jelentőségét – felkészülés az országgyűlési választásokra. Sok helyen egyértelműen látszik a befutó, viszont sok bizonytalan hely is van az országban, a választás politikai tétje azonban nem merül ki ennyiben. Ez a választás minden politikai résztvevő számára erőfelmérés is egyben – és itt nagy kérdés Magyar Péter és pártja helyzete. Az újságíró úgy fogalmazott, Magyar Péternek először magának kellene megfogalmaznia, hogy milyen politikai szerepvállalásra készül, mert a céljai egyelőre nem világosak, de még az sem derült ki, hogy jobb-, vagy baloldali pártról van szó.

Az előadó úgy fogalmazott, korábban már bebizonyosodott, hogy könnyű Facebook-ismertséget szerezni, vagy közvéleménykutatást nyerni, de ha eljön egy komoly választás, akkor már nem számít, mit mértek korábban, akkor az ember vagy bizonyít, vagy elbukik. Az elmúlt időszakban olyan rendszerváltó pártok tűntek el, amelyekről azt hittük, hogy örökre velünk lesznek. Az újaknak nehéz elfoglalni a helyüket a magyar politikában, de őszinte beszéddel, tiszta szándékkal és világos programmal mindig könnyebb, mint a „zavarosban halászni” – mondta Szentesi Zöldi László.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: