Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A vármegye legjobb mesemondói a Vajda Márta-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.14.

Megyei mese- és prózamondó versenyt rendeztek a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A megmérettetésre a vármegye speciális iskoláinak legjobb prózamondóit várták. Az egyes intézményekben tartott házi fordulókat követően a keddi versenyre 19 nevezés érkezett.

Erki Alexandra, a Vajda Márta-iskola főigazgató-helyettese a Médiacentrumnak elmondta, partneri kapcsolatot ápolnak az ajkai Molnár Gábor EGYMI-vel, s ennek a kapcsolatnak köszönhetően a két intézmény évenkénti váltásban rendezi a megyei prózamondó versenyt. Az idei évben a pápai intézményé a rendezés joga, így ők látták vendégül a megye legjobb prózamondóit.

A gyerekek három kategóriában – alsó tagozatosok, felső tagozatosok és szakiskolások – versengtek. Mindenki egy-egy szabadon választott prózai művet adott elő a szakemberekből álló zsűri előtt. A zsűri a szövegtudást és az előadásmódot külön-külön pontozta, így alakult ki a következő végeredmény:

Alsó tagozat: 1. Tászler Amina, Pápa, 2. Kasza Roland, Pápa, 3. Bogdán Roland, Veszprém

Felső tagozat: Csukárdi Ármin, Pápa, 2. Bogdán Armand, Pápa, 3. Csomai Gergő, Ajka

Szakiskola: 1. Máté Mózes András, Veszprém, 2. Horváth Dániel, Pápa, 3. Pozsár Attila, Veszprém.

      

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: