Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A veszélyek korába léptünk

Huszár Hajnal | 2024.03.26.

Kiszelly Zoltán politológus volt a vendége hétfőn este a Pápai Polgári Estek című rendezvénysorozat soron következő találkozójának. A JMK emeleti előadótermében tartott összejövetelen a Századvég politikai elemzési igazgatója  A veszélyek korába léptünk című előadásában átfogó képet adott az érdeklődőknek az Európai Unióról, az Euro várható sorsáról, az ukrán-orosz háborúról és a gázai válságról is.

Emellett a nagyhatalmak törekvéseinek eredményeként várható nagy változásokról is beszélt, melyeket meglátása szerint a fosszilis energiák kivezetése és a digitalizáció határoz meg. Kiszelly Zoltán előadásában a nagyhatalmi gazdasági érdekekre is rámutatott, részletesen elmagyarázva az energiapolitikai kérdéseket és az elektronikus „hadviselés” színtereit.

A politológus úgy fogalmazott, míg a hazai baloldal belesodorná hazánkat a háborúba, addig a kormány célja, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Szólt a hazánkat érő brüsszeli nyomásgyakorlás eszközeiről, a migráció elutasításának legfontosabb okairól és a gender propaganda kizárásának fontosságáról. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, Magyarországon a hagyományos értékeket az Alaptörvény védi és iskolai felvilágosítást csak az Alaptörvény talaján álló szervezetek végezhetnek. Kiemelte azt is, a szexuális orientáció magánügy, súlyos hiba azt közüggyé tenni.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: