Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A vidéken élők mindennapjait segítik

Varga András | 2023.04.05.

A Magyar Falu Program egyik legsikeresebb része a falubuszok pályázata. Az elmúlt években több, mint 30 ilyen jármű került Pápa környékére. A polgármesterek elmondása szerint ezek a buszok nagyban segítik a vidéki településen lakók életét, az élet minden területén. Kedden délután Gannára, Iszkázra és Borzavárra került új falubusz. 

A kedd délutáni átadáson Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az egyik legnépszerűbb pályázat a településeken a falubuszokra irányul. Ezeket a járműveket használni tudják a szociális étkeztetésben, vagy a gyermekek iskolába és óvodába szállítására. A képviselő szerint a helyi életminőség javításában nagyban segítenek ezek a buszok, növelve a falu népességmegtartó erejét, ami a kormány egyik legfontosabb célja.

 

Gannán 2016 óta működik a falugondnoki szolgálat, azóta egy öreg autóval végzik ezt a munkát, így a legnagyobb segítség nekik most egy új gépjármű – mondta el Nagy Ottó polgármester.

Borzavár egy kistelepülés Zirc mellett, Dombi László polgármester szerint nekik is nagy segítség egy új falubusz.

Cseh József Iszkáz polgármestere is úgy gondolja, hogy a falugondnoki feladatok ellátásához egy megbízható gépjármű kell. Dr. Kovács Zoltán bízik benne, hogy sikerül mindenhol leváltani a régi járműveket, megbízható, új falubuszokra. 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: