Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

A világ legnagyobb napelemes tetőszerkezete épül Thaiföldön

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.04.03.

A napelemes tető nagyobb lesz, mint 10 amerikai futballpálya.

Az Interesting Enginneering jelentése szerint a Sumitomo Rubber Industries thaiföldi Falken Tires gyára hamarosan a világ legnagyobb, egyetlen létesítményen elhelyezett tetőtéri napelemes tömbjével büszkélkedhet.

A gumiabroncsgyártó céget még 1909-ben alapította a brit Dunlop, mára pedig a világ ötödik legnagyobb gyártója, mely több mint 100 országban értékesíti az általa gyártott gumiabroncsokat. A Sumitomo Rubber Industries pedig egy nagyon komoly célt tűzött ki maga elé: 100 százalékban fenntarthatóvá akarják varázsolni a gyárat.

A tervek szerint a világ legnagyobb tetőszerkezeten elhelyezett napelemparkja mintegy 40 ezer táblából áll majd, és nem kevesebb, mint 100 ezer négyzetméternyi (!) területet fed majd le a tetőszerkezeten.

Ha minden a tervek szerint alakul, úgy már 2025-ben üzembe helyezhetik, becsléseik szerint pedig teljes teljesítménye körülbelül 22 megawatt lesz.

A gyárban ténylegesen meg akarják valósítani a 100 százalékos fenntarthatóságot, ennek érdekében pedig a napelemek fogják biztosítani az energiaellátást, sőt, a gyártás során keletkező felesleget is biomasszaként fogják hozzáadni az energiamixhez.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: