Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A víz védelméről rajzoltak

Huszár Hajnal | 2024.03.25.

Több programot is szervezett a Pápai Vízmű Zrt. a víz világnapja alkalmából. Március 22-én nyílt napot tartottak a tapolcafői vízbázison és a víztoronyban, ma pedig a február végén meghirdetett alkotói pályázat eredményhirdetésére hívták össze a díjazottakat.


Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, a hagyományos rajzpályázattal az volt a céljuk, hogy a fiatalok ne csak halljanak, tanuljanak vizeink védelméről, az ivóvízfogyasztás fontosságáról és környezettudatos magatartásról, hanem maguk is gondolkodjanak el a témán és fejezzék ki az ezzel kapcsolatos gondolataikat. Erre a célra kiválóan alkalmas a rajz, a fotó, a kisfilm. A pályázatot óvodások, általános- és középiskolások számára hirdették meg, a legnagyobb létszámban az ovisok és az alsó tagozatosok indultak a megmérettetésen és összesen több mint 200 pályamunka közül választották ki a díjazottakat.


-A meghirdetett pályázat fő témája ezúttal is a víz-, a környezet védelme volt. A fiatalok jól fogták meg a témát, látványosan ábrázolták a környezetszennyezés veszélyeit és annak hatását – értékelte a munkákat a vezérigazgató, hozzátéve a témafeldolgozás mellett a kreativitást és a rajzok kidolgozottságát is értékelték. 


Az eredményhirdetésen Hegyi Karolin, a katolikus iskola 8. osztályos diákja vehette át az első helyezettnek járó díjat az évfolyamában. Mint mondta, gyakran indul rajzpályázatokon és sokszor ér el sikert alkotásaival. A Vízmű pályázatára azért rajzolt, mert fontosnak tartja a környezetvédelem témáját és a pályázat megfelelő alkalom volt, hogy erre felhívják az emberek figyelmét. A fiatal lány rajza egy könnyező szemet ábrázolt, amit egy kiszáradt élettérben helyezett el.


Peidl Róbert, az Acsády iskola digitális kultúra tanára úgy fogalmazott, nagyon fontosnak tartja, hogy a fiatalok környezettudatosan nőjenek fel, ismerjék, milyen veszélyek fenyegetik ivóvizünket és tudatosodjon bennünk az ivóvíz védelmének fontossága. A témáról közösen gondolkodtak a diákokkal, amit aztán a tanulók saját ötleteik szerint jelenítettek meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: