Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Adomány a fiatal gazdáktól

Huszár Hajnal | 2023.12.21.

Tartós élelmiszerekkel lepte meg az Egyesített Szociális Intézményt az Ifjú Gazdák Veszprém Vármegyei Gazdaköre. 150 kilogramm lisztet, fél tonna burgonyát, valamint száraztésztát, étolajat, cukrot, üdítőitalt és egyéb élelmiszert adományoztak az intézménynek.


Varga Dávid, a szervezet elnöke felidézte, a Magyarok Kenyere program keretében minden évben búzát gyűjtenek a gazdák felajánlásából. Veszprém Vármegyében közel 15 tonna búza gyűlt össze, melyet lisztté őröltek, s ebből kapott az ifjú gazdák szervezete 50 kilogrammnyit, hogy azt jótékony célra használja fel. A vármegye fiatal gazdálkodói úgy gondolták, hogy megtoldják még 100 kiló liszttel ezt a mennyiséget és további felajánlást is tesznek, így állt össze az ajándékuk.
-A gazdatársadalom mindig is adakozó volt, annak ellenére, hogy a tavalyi aszályos év után az idén a nyersanyag árak emelkedése és az eladási árak csökkenése nehezítette a dolgunkat, de a gazdák mindig szívesen segítenek és reméljük, mindig lesz miből adni – fogalmazott az elnök.


Az Egyesített Szociális Intézmény köszönettel fogadta a nemes felajánlást, Volstrommer Henriettől, az ESZI Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetőjétől megtudtuk, a kapott tartós élelmiszereket januárban osztják szét elsősorban az idős és az egyedülálló rászorulók számára. Mint mondta, a téli időszak és a karácsonyi kiadások miatt sokaknak nagyon nehéz a januári évkezdés, nekik szánják a fiatal gazdák adományát.


A fiatal gazdálkodóknak ez volt az első ilyen kezdeményezése, de a nemes cselekedetet jövőre is folytatni kívánják – mondta el Varga Dávid.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: