Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Adventi varázs a belvárosban

Babos Petra | 2023.12.15.

A Gyertyafényes Advent programsorozat részeként pénteken számos színpadi produkcióval várták a Kossuth utcára látogatókat advent harmadik hétvégéjén. A kissé hűvös idő ellenére sokan sétáltak, meghitten beszélgettek a karácsonyi fényfüzérektől hangulatos Kossuth utcán, közben megcsodálták a karácsonyi fényárban úszó kirakatokat, többen forralt bort vagy forró csokit, teát kortyolgattak. Az adventi forgatagban a sétáló utcán az üzletek meghosszabbított nyitva tartással várták a vásárlókat, s  ezzel a lehetőséggel sokan éltek is. 


Schmidt Lajosné nászasszonyával látogatott el a sétálóutcára. Mint mondta, ittak egy finom forró csokit, majd megnézték a színpadi fellépőket. Kiemelte, nagyon jól érezték magukat az adventi rendezvényen, kellemes hangulat volt a sétálóutcán. 
-Kifejezetten a műsorra jöttünk fel fiammal, de úgy gondoltuk, ha már itt vagyunk a Kossuth utcán, benézünk egy pár boltba, s még néhány karácsonyi ajándékot beszerzünk –mondta Gőgös Péterné. 
Kiss Tamara barátnőjével sétált a Kossuth utcán, hiszen teázni indultak, ám amikor megpillantották az adventi forgatagot, kicsit belehallgattak az éppen a színpadon éneklő Pápai Musical Stúdió műsorába, így hangolódva a közelegő karácsonyra. 


Közben a Rákóczi utcánál felállított színpadon egymást követték a fellépők. Bemutatkoztak a Vajda Márta EGYMI 1. és 2. osztályos diákjai, az énekkarosok, de felsős tanulók is szavaltak. Ezt követően a Pápai Musical Stúdió fiataljai karácsonyi dallamokkal örvendeztették meg a járókelőket, majd a TiboRózaTánccsoportot láthatták az érdeklődők. Ezen kívül színpadra lépett még a Kemenesmagasi Citerazenekar és a Háromhatár Kulturális Egyesület énekkara is. 
Advent harmadik vasárnapján, az Esterházy-kastély udvarán az adventi gyertya harmadik lángja 17 órakor lobban fel, majd ezt követően színes műsorokkal várják az érdeklődőket. 
 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: