Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ajándékozzunk könyvet!

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.14.

Ma van a nemzetközi könyvajándék nap, egy különleges ünnep, melyet a világ számos országában ünnepelnek a könyvbarátok.

A nap ötlete 2012-ben merült fel és azóta számos meseíró, illusztrátor és blogger is csatlakozott a kezdeményezéshez. A világnap alapgondolata, hogy a könyvajándékozás által minél több gyermek kezébe juthasson könyv.

A gondolatot tett követte és immár több mint 10 éve ajándékoznak ezen a napon különféle kiadványokat a könyvek kedvelői.

S, hogy mit tehetünk, ha magunk is csatlakozni szeretnénk a kezdeményezéshez? Egyszerűen ajándékozzunk könyvet! Meglephetjük egy jó könyvvel gyermekünket, vagy ismerősünk, rokonunk gyermekét, de egyre népszerűbb, hogy az ajándékozók olyan nyilvános helyen „hagyják el” az ajándék könyvet, ahol egészen biztosan gazdára talál az ajándék. Ilyen hely lehet egy játszótér – Pápán például a várkerti, vagy akár a Fő téri játszótér -, egy buszmegálló, egy park – mondjuk a Külső-Várkert, vagy az Erzsébet liget -, vagy közterületi pad.

Az akcióban nem kitétel, hogy új könyv legyen az ajándék. A lényeg, hogy jó állapotú legyen a meglepetésnek szánt kötet, mely még örömet okozhat megtalálójának.

Illusztráció: Amberrose Nelson képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: