Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Akció a gyalogosok biztonságáért

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.01.

Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, az elmúlt időszakban több gyalogosgázolás is történt Pápán. Ezért nagyon fontos, hogy a pápai rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok közlekedésbiztonságának javítására.

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai január 31-én délelőtt a városi piac közelében várták az ott közlekedő gyalogosakat, akik számára a gyalogos balesetek megelőzését szolgáló prevenciós szórólapot adtak át.  Az egyenruhások arra kérték a közlekedés legvédtelenebb szereplőit, hogy az úttesten történő átkelés alkalmával – a saját biztonságuk érdekében – mindig legyenek nagyon óvatosak és körültekintők, még akkor is, ha a zebrán közlekedve elsőbbséget élveznek.

A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra is, hogy körülnézés nélkül soha ne lépjenek az átkelőhelyre és mindig győződjenek meg arról, hogy az érkező gépjárművek vezetői valóban megadták-e számukra az elsőbbséget. Ennek a legegyszerűbb módja, ha minden esetben felveszik a szemkontaktust a járművezetőkkel, vagy csak akkor kezdik meg az úttesten történő áthaladást, ha a sofőrök megállással biztosították számukra az elsőbbséget. 

A jövőben a rendőrök több Pápa-környéki településen is tartanak hasonló beleset-megelőzési tájékoztatót a gyalogosok biztonsága érdekében.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: