Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Akku-csere és e-bike a benzinfalók ellen Afrikában!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.09.15.

Egy remek kezdeményezés indult Afrikában, mely segíthet a közlekedés zöldebbé tételében: a Spiro nevű startup, mely jelenleg Kenyában terjeszkedik, ama célt tűzte ki maga elé, hogy az üzemanyagfaló motorkerékpárokat és robogókat elektromosra cserélje.

Kenya fővárosában, Nairobiban kezdődő első afrikai éghajlat-változási csúcstalálkozó előtt a házigazda kormány pénteken bejelentette, hogy az e-bike és akkumulátor-csere startup az eddigi legnagyobb telepítéssel, 1,2 millió elektromos járművel lép be a kelet-afrikai országba.

Jules Samain vezérigazgató rámutatott, ez egy igen jelentős mérföldkő a nyugat-afrikai Beninben 2022-ben alapított vállalat számára, főként annak fényében, hogy a jelenleg Beninben, Togóban és Ruandában működő flotta 10 ezer járművel rendelkezik.

A vezérigazgató a CNN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, a Spiro célja nem csupán „a szennyezőforrások csökkentése, hanem azok megszüntetése”: részletezte, miután egy régi motorkerékpárt elcseréltek, az alkatrészeket újrahasznosítják.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: