Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Alkotásra fel!

Babos Petra | 2024.04.04.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten első helyezést elért alkotások az országos versenyben vesznek részt. A pályázat célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat. 
Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, idén az óvodás korosztály már nincsen benne a pályázat célzott korosztályai között, tehát csak a diákok alkotásait várják. 
-Ezúttal irodalmi alkotásokat is várunk az egyik témakörben, vagyis gróf Széchenyi Ödön életéről szólhat költemény vagy tanulságos történet is. A másik téma pedig „A füstérzékelő életet menthet”. Az alkotásokat kézműves- és irodalmi kategóriában egyénileg, digitális kategóriában szintén egyénileg vagy legfeljebb 3 fős vagy csapatban lehet elkészíteni – hangsúlyozta a szóvivő. 

Az alkotásokat postai úton, e-mailen vagy előzetes egyeztetés után személyesen, a téma, korcsoport és kategória megjelöléssel a fővárosi/vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság részére kell elküldeni. Az az iskola, ahonnan országosan az iskola teljes létszámához viszonyított arányban a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.
A Veszprém vármegyei eredményhirdetés tervezett időpontja május 29., az országos díjátadó pedig június 14-én lesz Budapesten. 
Fotó: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: