Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
GASZTRONÓMIA

Almás gesztenyerózsa lett a nyerő

Hajnes Rita | 2023.03.26.

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa nevű kreálmányával.  

A zsűri a döntőben tíz torta közül választotta ki a legjobbat. A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A Magyarország cukormentes tortája háziverseny döntősei Budapesten, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában mutatták be alkotásaikat csütörtökön. A legnépszerűbb alapanyagok idén a narancs, a kókusz, a mandula, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök voltak, de a hobbicukrászok olyan különleges alkotóelemek felhasználására is vállalkoztak, mint a kecskesajt, a yuzu, a cukkini, az édesgyökér és az orda.
A zsűri a döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de a versenyművek energiatartalma és szénhidrát értéke is fontos volt.
 

A második Gillichné Makáry Petra tortája, az Erdei séta lett, míg a harmadik helyen a Sárgabarack java torta végzett, amely Éber Zsuzsanna alkotása.
    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: