Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Amerikai helikopterek Pápán – Folytatódott a Jolly Vihar 2023

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.11.

A Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren immár második alkalommal állomásozott az Amerikai Légierő 56. Harctéri Kutató-Mentő Század, mely kéthetes, éleslövészettel egybekötött gyakorlaton vett részt a Bakonyban.

A Honvédelem.hu információi szerint a magyar katonák támogatásával a tapasztalt amerikai helikopterszemélyzet harctéri körülményekhez hasonlító szituációk során fejleszti képességeit a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőtéren, cserébe az amerikai állomány átadja azon tapasztalatait és tudását, amely tovább növelheti magyar bajtársaik ismeretanyagát.

A legutóbb a két nemzet szakemberei közösen kidolgozták az éleslövészet során beragadt lőszer eltávolításának eljárásrendjét és a gyakorlatban is végrehajtották ezt a speciális és veszélyes eljárást. A pápai repülőtéri kiszolgáló személyzet tevékenysége az amerikai század parancsnokának elismerését is kivívta. A pápai katonák a gyakorlat során végrehajtott szituációkban alájátszóként is közreműködtek, amikor a helikoptereknek ellenséges területen katapultált pilótákat kellett kimenekíteniük.

A Jolly Vihar gyakorlaton a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár előretolt repülésirányító katonái is fontos szerepet játszottak.

Fotó: Honvédelem.hu

  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: