Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

Amikor a gyermekek öröklik édesapjuk tehetségét…

dbgroup | 2024.03.19.

Phil Collins, a hétszeres Grammy-díjas, Oscar -, és Golden Globe-díjas angol dobos, énekes, dalszerző, színész 5 gyermek édesapja. Három különböző házasságból 2 lánya és 3 fia született.

 

Joely Collins-t (1972) első feleségével fogadták örökbe. A lány Kanadában nőtt fel, ahol színésznőként és producerként kezdte karrierjét. A Madison és a Cold Squad című kanadai tévéműsorokban végzett munkáiról lett ismert. 2009-ben megalapította saját produkciós cégét, a StoryLab Productions-t, 2012-ben egy játékfilmet is készített, Becaming Redwood címmel. Élete legnagyobb ajándékának a kislányát tekinti.

 

Simon Collins (1976) apját követve szintén a zenei pályát választotta. Az ütőhangszerek iránti szeretete akkor kezdődött, amikor a 8. születésnapjára dobfelszerelést kapott. Apja zenekara mellett nőtt fel, elkísérte őket a turnékra, így nem csoda, hogy a Genesis mély hatással volt az életére. Mindig törekedett arra, hogy a zeneiparban a saját útját járja, a dobolás mellett a Sound Of Contact progresszív rockbanda vezető énekese.

 

Lily Collins (1989) már 2 éves korában szerepelt képernyőn, az áttörést az Oscar-díjra jelölt A szív bajnokai című film hozta meg számára. Az első Golden Globe-jelölését a Kivétel és szabály című romantikus vígjátékban nyújtott alakításával érdemelte ki. Legtöbben mégis a nagy sikerrel futó Emily Párizsban című romantikus komédiasorozat bájos főszereplőjeként ismerhetik. 

" Imádok énekelni, de a magam útját akartam járni, távol az apai zsenialitástól, ezért inkább színésznő lettem. " – nyilatkozta korábban.

 

Nicholas (Nic) Collins (2001) az apjához és az idősebb féltestvéréhez hasonlóan szintén a dobolást választotta. A hangszerrel való ismerkedést 2 évesen kezdte és még 17 éves sem volt, amikor először játszott professzionálisan az apja mellett a szólóturnéján. 

" Nem azért dobol velünk, mert ő a főnök fia, hanem azért, mert jó! " – mondta Phil annak idején egy ausztrál műsorban.

Nic az apján, a Genesis-en kívül a Mike and the Mechanics-szal is játszott, 2022-ben pedig új zenekarában, a Better Strangers-ben debütált. Jelenleg klubokban és fesztiválokon játszanak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában is. Legújabb bandáját nemrég alapította The Effect néven.

 

Matthew Collins (2005) tehetsége nem zenei területen mutatkozott meg, a legfiatalabb gyermek a futballban találta meg önmagát. Korábban a német Hannover (19 éven aluliak) labdarúgócsapatában játszott, majd a WSG Tirol élvonalbeli csapata igazolta le.

 

Phil Collins gyerekei büszkék világhíres apjukra, de példaértékű módon mindegyikük a saját erejéből szeretne érvényesülni az életben és ezért mindent meg is tesznek. 

A képen Lily lányával látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: