Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Angol írásbeli próbanyelvvizsga a Tarczyban

Babos Petra | 2024.02.13.

A Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központja, a Győri Oxford Nyelviskola és a Tarczy Lajos Általános Iskola partnerintézményi megállapodása keretén belül DExam angol próbanyelvvizsgán vettek részt a Tarczy iskola 7.e és 8.e osztályos diákjai, összesen 37-en.

A próbavizsgázók mindhárom szinten, alap-, közép és felsőfokon is kipróbálhatták tudásukat. Közép és felsőfokon, a DExam nyelvvizsga sajátosságának megfelelően, humán és reál feladatsor között választhattak a diákok. Ezúttal a hallott és olvasott szövegértés vizsgarészt csinálták meg.
A diákok felkészülését segítették a délutáni nyelvvizsga felkészítő szakkörök Bertalan Ágnes, Stall Anita és Tristan White amerikai nyelvi lektor vezetésével. Akárcsak az éles vizsgán, a diákoknak át kellett másolniuk a válaszokat a válaszlapokra, így nemcsak a feladatok megoldására kellett koncentrálniuk, de a helyes időbeosztást is gyakorolhatták. A próbavizsga után vegyesek voltak a tapasztalatok, a hetedikesek például könnyűnek találták a feladatokat, de középfokon már akadt, akinek nehézséget okozott egy-egy feladat megoldása – tájékoztatta a Médiacentrumot Hardi Tünde igazgató-helyettes. 


-A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon hasznos a próbanyelvvizsga, hiszen a diákok az éles vizsga körülményeivel ismerkedhetnek, visszajelzést kapnak arról, hogy melyik vizsgafeladatot kell jobban gyakorolniuk.  Hasznos a felkészítő tanárok részére is, hiszen az eredmények alapján tudják módosítani, mire helyezzék a hangsúlyt a nyelvvizsga felkészítő szakkörön – emelte ki Hardi Tünde. 
A szóbeli vizsgarész márciusban lesz majd. ű

Fotó: Tarczy Lajos Általános Iskola

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: