Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Angol nyelven írnak

Babos Petra | 2024.01.23.

Angol nyelvű online újságot készítenek a felsős, kéttannyelvű tagozatra járó diákok közreműködésével a Tarczy Lajos Általános Iskolában. A Cutting Class nevű újság kéthavonta jelenik meg az iskola honlapján. Hardi Tünde, az újság főszerkesztője, tagozatvezető elmondta, a lapban elsősorban olyan cikkek, anyagok kapnak helyet, amelyek a kéttannyelvű tagozatot érintik.

Az iskolában van magyar nyelvű újság, ami papíralapon jelenik meg. Azonban a mai, online világban nagyon fontos az is, hogy a világ bármely pontjáról olvashassanak a Tarczy-iskoláról a korábbi kéttannyelvűs tanítványaik, lektoraik, tanáraik – tudtuk meg Hardi Tündétől. A november-decemberi kiadványban a QSI iskolában tett látogatásról, a Petőfi gimnázium által szervezett angol nyelvű Ki mit tud?-ról, a Határtalanul programról, a szecskaavatóról, az európai karácsonyról, a hálaadásról és az online nyelvvizsgáról olvashatnak az érdeklődők.

Minden számban interjút is készítenek valakivel. A mostani újságban az iskola amerikai nyelvi lektorával, Tristan White-tal beszélgettek. A másik állandó rovatban pedig Veilandics Korina érdekes, szezonális receptet oszt meg az olvasókkal.
A Cutting Class hetedik száma már olvasható az iskola honlapján.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: