Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Angol szóbeli próbanyelvvizsga a Tarczyban

Babos Petra | 2023.03.10.

A Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központja, a Győri Oxford Nyelviskola és a Tarczy Lajos Általános Iskola között létrejött partnerségi együttműködés keretében ma ismét szóbeli Dexam angol próbanyelvvizsgát tartottak a Tarczy-iskolában alap- és középfokon. Hardi Tünde tagozatvezető a Médiacentrumnak elmondta, évente kétszer próbanyelvvizsgán vehetnek részt a tarczysok, tavaly decemberben a hallott-és olvasott szövegértésből adtak számot angol tudásukról a vizsgára jelentkezők. A mai vizsgán összesen 25 fő 7. és 8. osztályos diák vett részt, akik közülük négyen alapfokon, huszonegyen pedig középfokon vizsgáztak.

-Diákjaink számára biztosítunk nyelvvizsga felkészítő szakkört alap-és középfokon, ahol sokat gyakorolhatnak. A próbanyelvvizsga lehetőséget biztosít a tanulóknak arra, hogy próbára tegyék magukat, megtudják, hogy meddig is jutottak angol nyelvből. A tanulóink nagyon ügyesen felkészültek a mai napra, bátran beszéltek. A vizsgáztatók elsősorban a kommunikációs hatékonyságot, a szókincset, a nyelvtant és a beszédfolyamatosságot pontozták – emelte ki Hardi Tünde.

-Sokat készültem a vizsgára, rendszeresen jártam a felkészítőkre és otthon is gyakoroltam – mondta Révai Ábel 7. osztályos tanuló, aki hozzátette, úgy érzi jól sikerült a nyelvvizsgája.

Trungel Áron szintén részt vett a nyelvvizsga-felkészítő szakkörökön, szerinte nem volt nehéz a próbavizsga, reméli, az áprilisi vizsga sem lesz nehezebb.

A Tarczy-iskola, mint partnerintézmény a mai napon vehette át a Dexam Média Kommunikációs Versenyen elért elismerést is, amelyet Olgyay Beatrix, az Oxford Nyelviskola ügyvezetője adott át Hardi Tündének.  

A diákok áprilisban tehetnek hasonló típusú nyelvvizsgát a Tarczyban. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: