Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Angolul olvasni móka

Babos Petra | 2024.03.21.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában tizedik éve hagyomány, hogy megszervezik a Reading in English is fun! elnevezésű angol nyelvű olvasási versenyt. A gyerekeknek angolul kellett elolvasniuk könnyített verzióban egy-egy könyvet. Az idén az Excalibur és a Gulliver Lilliputban című könyvek szolgáltak a verseny alapjául, amelyen 8 iskola több mint 100 diákja mérte össze tudását.

A szép számban megjelenteket Venczel Csaba igazgató köszöntötte, majd Hardi Tünde, a kéttannyelvű tagozat vezetője ismertette a verseny menetét.  A megmérettetéssel az volt a céljuk, hogy népszerűsítsék az idegen nyelven való olvasást. Az 5-6. osztályos korosztályban összesen 22 csapat nevezett, a 7-8. évfolyamon pedig 17 csapat mérte össze tudását.

-A diákok 3-3 fős csapatokban versenyeztek és választaniuk kellett egy csapat nevet, amely kapcsolódott a regényhez. A zsűri ezt is értékelte. A verseny során öt feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, amelyek mind a regényhez, annak történetéhez, a szereplőkhöz kapcsolódtak. Volt keresztrejtvény, igaz-hamis, szöveg kiegészítés, ki mondta?, sorrendbe kellett állítani a történet eseményeit – tudtuk meg Hardi Tündétől.

A kéttannyelvű tagozat vezetője kiemelte, a verseny évek óta nagy népszerűségnek örvend a diákok körében. Idegen nyelven olvasni jó, hasznos. Fejlődik az olvasott szövegértés, és irodalmi élményt is nyújt a tanulóknak.

-A zsűri tagjai ezúttal is a Petőfi Sándor Gimnáziumból érkeztek, Mezei Anna és Botár András angol nyelvtanárok, s hozzájuk csatlakozott a Tarczy iskola amerikai nyelvi lektora, Tristan White. A verseny indulása óta hagyomány az is, hogy volt tarczys diákok is segítik a zsűri munkáját, ezúttal Karácsony Rékát, Cser Barnabást, Lázár Esztert, Varga Attilát, Foki Zsombort, Kapfinger Balázs és Csillak Mártont köszönthettük az értékelők között. A feladatokban nem teszünk különbséget, de külön fogjuk jutalmazni a kéttannyelvű és az angolt normál óraszámban tanuló diákokat – tudtuk meg Hardi Tündétől. 

A legjobb csapatok értékes nyereményekkel gazdagodtak.

5-6. osztály, angol normál óraszámban tanulók

1. helyezett: Kelemen Ferenc, Pozsgai Botond, Dekovics Levente Gyurátz Ferencz Evangélikus Általános Iskola, felkészítő: Kovács Veronika

5-6. osztály, kéttannyelvű

1. helyezett: Bauer Emma, Erki Rebeka, Szakács Panka Tarczy Lajos Általános Iskola, felkészítő: Stall Anita

7-8. osztály,  angol normál óraszámban tanulók

1. helyezett: Dudinszky Leila, Kis Rebeka, Antal Balázs Gyurátz Ferencz Evangélikus Általános Iskola, felkészítő: Bálint Dalma

7-8. osztály, kéttannyelvű: Albrecht Nóra, Farkas Máté Tamás, Molnár Zsófia Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézménye, Felkészítő: Bajnerné Mohai Mónika, Arnold Ronning

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: