Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Aprajafalván jártak a Napsugár csoportosok

Babos Petra | 2024.02.23.

Hatalmas utazásra indultak a Csodavár Evangélikus Óvoda Napsugár csoportos gyermekei a múlt héten. A kicsiket gyermekkorunk világába kalauzolták el, ahol megismerkedhettek a híres hupikék törpikékkel.  A projekthéten számos színes foglalkozás várt a kicsikre.


Ságiné Bálint Tünde tagintézmény-igazgató elmondta, a mese nagyon fontos szerepet játszik a gyerekek életében.
-Minden évben kiválasztunk egy-egy mesét, amit feldolgozunk a kicsikkel egy projekthét keretében. Így jött az ötlet, hogy ezúttal Aprajafalvára utazzunk. Sokrétegű ez a mese, így több nevelési területen is fel tudjuk dolgozni. Minden nap kaptunk Törpapától egy levelet, aki megtudta, hogy mi is szeretnénk hozzájuk ellátogatni. Mivel nagyon félénkek a törpikék, ezért ők elutaztak, hogy számunkra legyen hely az ő kis falujukban. De hogy ne maradjunk titkok nélkül, minden nap kapunk egy levelet tőlük, amiben megtudjuk, hogyan élik az életüket. Így egyik nap vizuális nevelés folyt, amikor festményt készítettünk, másnap a zene és a hangszerek világba csöppentünk, de voltak mozgásos feladatok is a projekthéten. Mivel mindent ügyesen teljesítettünk, az utolsó napon megkaptuk Törpapa varázskönyvét is, így a egy vulkánkitörést láthattak a kicsik – tudtuk meg Ságiné Bálint Tündétől, aki hozzátette, a projekthét folytatódik, hamarosan Hókusz Pókusz is bekapcsolódik a mindennapokba. 
Az óvoda többi csoportjában is zajlik projekthét, vannak, akik egy varázslóiskolába iratkoztak be, a Pillangó csoportosok Egyiptomba utaztak, a Méhecske csoport apróságai pedig a dzsungelek világába nyerhetnek betekintést. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: