Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Autóritkaságok Pápán

Horváth Andrea | 2024.05.29.

Pápát is érinti a 17. BALATON CLASSIC futama. Június 1-én szombaton 140 autó indul el Balatonalmádiból, s aztán a délelőtti órákban érkeznek városunkba a veterán autócsodák. Az érdeklődők az Esterházy-kastély előtt nézhetik meg a mezőny résztvevőit. A korábbi évek versenyfotóinak tanúsága szerint érdemes lesz időt szánni a programra.

A versenyt a hagyományoknak megfelelően június első hétvégéjén rendezik meg, idén még egy napos, de tervek szerint jövőre két napos programmá bővül. A versenyen olyan, elsősorban veteránkorú személyautókkal lehet nevezni (OT-s rendszám nem feltétel), amelyek a közúti forgalomban a KRESZ szabályainak megfelelően részt vehetnek.

 

A mezőny Balatonalmádiból indul és oda is tér vissza, de közben több pontot is érintenek, így városunkban az Esterházy-kastélyt. Az első autó 8.30-kor startol el, amit kis időközökkel követ a többi jármű. 

 

Pápára a tervek szerint 10.15-kor gördül be az első veteránautó, majd a többi 139 is érkezik. Aki délelőtt ellátogat az Esterházy-kastélyhoz, igazi ritkaságokat láthat.

Fotó: balatonclassic.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: