Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az ESZI dolgozóit köszöntötték

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.18.

November 12. a szociális munka napja. Az elmúlt évek nehézségei nem tették lehetővé, hogy Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye a hagyományokhoz hűen, a dolgozókat egy közös ünnepségre hívva emlékezzen meg e jeles napról. Ezért volt különleges a tegnapi nap az intézmény életében, hiszen három év kihagyás után ünnepelhettek újra együtt az ESZI-család tagjai.

A rendezvényen megjelenteket Müller Bernadett, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszöntötte, majd Volstrommer Henriett, a családsegítő szolgálat szakmai vezetője szólt a megjelentekhez. – Ha mi nem lennénk, akkor elképzelésem sincs arról, hogy ezeket a néha megfoghatatlan feladatokat, azonnal és abban a pillanatban ki lenne, aki elvégezné. Meggyőződésem ugyanis, hogy nem elegendő „megválaszolni” egy-egy problémát, egy-egy kérdést, vagy ügyet, hanem olyan megoldást kell gyorsba – ügyfelektől tanultam – kieszközölni, ami abban a szerencsétlen helyzetben, ha csak egy pillanatra is, de megnyugvást ad. Nem nekem, mint szakmai vezetőnek, nem a felettesemnek, nem a városnak, nem a világnak, hanem a segítségre szorulónak – mondta, majd az irgalmasság testi cselekedetei szerint beszélt arról, mire hivatottak a szociális munkások. A szakmai vezető hangsúlyozta, nem problémákkal, vagy kérdésekkel foglalkoznak, hanem emberekkel.

Az ESZI dolgozóit dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte a szociális munka napja alkalmából. Mint mondta, az elmúlt évek megtépázták a világot és ez nehéz helyzet elé állította a szociális szférát is. A képviselő úgy fogalmazott, akik nem ezen a szakterületen dolgoznak, csak köszönetüket tudják kifejezni a szociális munkásoknak, akik a legnehezebb időszakban is helyt álltak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, az, hogy a város a közelmúltban Pápa Városért Érdeméremmel ismerte el az intézmény munkáját, a köszönetnek egy olyan kifejezése, ami tárgyiasult. A képviselő-testület intézménynek, szervezetnek ennél magasabb kitüntetést nem tud adni. A városvezető szólt az elmúlt évek nehézségeiről, a pandémiáról és a gazdasági válságról is, hangsúlyozva, az ESZI kollektívája helyt állt ezekben az években is. A polgármester arról is beszélt, hogy az ESZI egyes feladatait egyházi szolgáltató számára kívánják átadni. Dr. Áldozó Tamás kiemelte, ez a folyamat már elindult, de ha megtörténik a fenntartóváltás, a város továbbra is magáénak érzi majd az intézményt és annak dolgozóit, hiszen ők továbbra is azokért a pápai polgárokért dolgoznak, akikért a városvezetés és a szociális ágazatban tevékenykedők közösen felelnek.

Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető a hagyományoknak megfelelően a rendezvényen mondta el éves beszámolóját. Ez a beszámoló azonban rendhagyó volt, hiszen négy év munkáját foglalta össze. Szólt a koronavírus-járvány okozta nehézségekről, a gazdasági válság miatt bevezetett intézkedésekről és a megvalósított beruházásokról is. Az intézményvezető beszédében hangsúlyozta, kellenek a közös élmények, és az összetartozás érzése az, amire az ESZI-család mindig is büszke lehetett.

A rendezvényen a Fogyatékosok Nappali Intézménye ellátottjai adtak műsort. A program a köszöntők és a jubileumi jutalmak és igazgatói dicséretek átadását követően vacsorával folytatódott, majd az ESZI munkatársai késő estig ünnepeltek jó zenével, tánccal és kötetlen beszélgetéssel.

    


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.11.29.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: