Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

Az Iron Maiden frontembere egy legendás kutyáról énekel!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.05.
Február 23-án debütál Blaze Bayley, az Iron Maiden korábbi frontemberének új szólóalbuma, a Circle Of Stone, melyről most bemutatott egy dalt Rage címmel. A szám a walesi legendás történetét meséli el Gelert, a híres walesi vadászkutya szemszögéből.

A történet szerint Llywelyn herceg egy nap hazatért a vadászatból, csak hogy felfedezze, kisbabája eltűnt, és kutyája, Gelert szája véres volt. Hiszen az uralkodó azt feltételezte, hogy az állat megrágta a csecsemőt, és mérgében lelőtte a hűséges kutyát. Ám ekkor meghallotta a kisgyermek sírását, és mellette egy farkas teteme hevert. Llywelyn rádöbbent, hogy Gelert valójában megvédte a kisbabát, és bánatában ünnepélyes temetést rendezett neki. Ennek ellenére a kutya halálhörgése mindörökké kísérte az uralkodót, és soha többé nem látták mosolyogni.

A Circle Of Stone album különlegessége, hogy Blaze Bayley mesterien ötvözi a történelem és a metalzene világát, létrehozva egy izgalmas és érzelmes művet. A Rage szám pedig érzékletesen eleveníti fel Gelert és Llywelyn herceg tragikus történetét a dögös heavy metal hangzással.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.06.21.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2001, 2010, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: