Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az LMP a zöldpolitika képviseletére készül a vármegyében és az EP-ben is

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.30.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője és Takács Lajos, az LMP Veszprém vármegyei listavezetője tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt Pápán.

A közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban Bakos Bernadett úgy fogalmazott, nagyon nem mindegy, hogy június 9-én kik kapnak felhatalmazást arra, hogy hazánkat képviseljék az Európai Parlamentben. Az EP ugyanis éllovasa tud lenni annak, hogy Európában minél szélesebb körben alkalmazzunk zöldpolitikát, minél jobban megvédjük a biodiverzitást és tegyünk a klímaváltozás ellen. Ezért fontos, hogy hiteles zöld képviselete legyen a közép-európai térségnek is, és az LMP arra készül, hogy a helyi folyamatokat figyelembe véve ilyen hiteles képviselője legyen a zöldpolitikának.  

Takács Lajos arról szólt, az LMP célja, hogy a felelőtlen, előzetes hatástanulmányok elkészítése nélkül indított akkumulátorgyár beruházásokat megállítsa. Mint elhangzott, ez volt a fő oka annak, hogy az LMP Veszprém vármegyében is listát állított, s hiteles zöld képviseletként kívánnak tevékenykedni a Veszprém vármegyei közgyűlésben.

Takács Lajos a Médiacentrum Pápán megvalósult zöld fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésére úgy fogalmazott, az LMP azon dolgozik, hogy mindenhol növekedjen a zöldfelületek aránya, így ha Pápán is vannak ilyen jellegű fejlesztések, azokat támogatják.  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: