Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az S.K. ismét jól szerepelt a KASZT-on

Horváth Andrea | 2024.06.05.

A tizedik Komlói Amatőr Színházi Találkozót tartották a hétvégén. A  jubileumi KASZT-ra Pécsről, Székesfehérvárról, Körmendről, Pápáról, Bajáról, Lendváról, Bácskertesről érkeztek színjátszó csoportok, tíz társulat mérettette meg magát.

    
Az előadásokat idén is szakmai zsűri értékelte: Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró, műfordító, Regős János rendező, a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke, Pataki András Jászai-díjas rendező és Básti Andrea színész, drámatanár bírálták a darabokat.

 

A székesfehérvári Örökség Csoport Feszített víz című produkciója érdemelte ki a tizedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját, és ezüst minősítés nyert a pápai S.K. Társulat az Örkény István művéből készült Tóték című produkciója. 

A darabot Szabó Szilárd rendezte. Az S.K. előadásában a korábbiakhoz képest nagyobb szerepet kap a zene, a fény, a mozgás. Ezek is segítenek abban, hogy a színészek megmutassák: a látszat, a máz egy pillanat alatt eltűnhet és marad az ember, igaz valójában. S ez az igaz való nagyon más, mint amit mutatni szeretne az egyén. A rendező irányította a próbafolyamatot, de nagyon sok ötlet érkezett a társulat tagjaitól is. 

 

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Forrás: komloiujsag.hu

Fotó: Pápai Médiacentrum





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: