Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az én világom – Ughy Miklós kiállítása

Horváth Andrea | 2024.05.16.

Ughy Miklós alkotásaiból nyílt tárlat a református gimnázium dísztermében. A művész saját bevallása szerint az elszemélytelenedő világban az emberi kapcsolatok maradványait próbálja keresgélni. A kiállított kisebb és nagyobb méretű grafikák is ezeket a kapcsolatokat ábrázolják.

 

A megjelenteket Ferenczi Alpár igazgató köszöntötte, majd az iskola Parlando lánykara énekelt két művet Parola Csaba karnagy vezetésével. A kiállítást Kerpel Péter művésztanár nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy Ughy Miklós1968-ban született Marosvásárhelyen, ott járt művészeti líceumba, majd 1990-ben költözött Magyarországra, a szombathelyi főiskola Vizuális Művészeti Tanszékén végzett.

A kilencvenes évek közepétől állít ki egyéni és csoportos tárlatokon, többek között Szombathelyen, Pápán, Budapesten, Veszprémben, Ajkán, Sárváron, Pécsett, Balatonfüreden, illetve külföldön Kampenben, Schwetzingenben, Komáromban.

A pápai katolikus iskola rajztanára, grafikával és festészettel foglalkozik. Nem kötődik irányzatokhoz, stílusokhoz, de több, egykoron élt képzőművész is közel áll hozzá, mint Dürer, Bosch, Brueghel, illetve a prerafaeliták, úgy általában a gótika és a késő középkor művészete. A  figuratív kifejezésmód áll közel hozzá.

 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.05.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2004, 2005

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: