Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Az Év Sportolója Gála: Gelencsér Róbert triplázhat

Haraszti Gábor | 2023.12.28.

A 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák újságírói szavazás alapján szűkített hármas listáit. Az Év fogyatékos férfisportolója kategóriában Gelencsér Róbert 2015 és 2019 után ismét győztes lehet.

Idén is öt kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év edzője, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak) voksolhattak a sportújságírók.

A fogyatékos sportolóknál ezúttal is három kategóriában (az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata) hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntöttek. Az Év fogyatékos férfisportolója tízes listáján Gelencsér Róbert szervátültetett sportoló és Pente Kevin atléta is szerepelt, a szűkített hármas listán végül Kiss Péter Pál kajak-kenus parasportoló és Matskássy Pál tornász, speciális olimpikon mellett Gelencsér Róbert kapott helyet, aki a Szervátültetettek Világjátékán három aranyérmet nyert.

A díjakat január 8-án a budapesti Operaházban adják át.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: