Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Az Év Sportolója Gála: Négy pápai versenyző a jelöltek között

Haraszti Gábor | 2023.12.18.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2024. január 8-án rendezi meg a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2023 televíziós díjátadót. Nyilvánossá váltak a listák, melyen egyéniben Gelencsér Róbert és Pente Kevin, csapatban Pődör Patrícia és Szücs Laura szerepel a tízes listán.

Idén is öt kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év edzője, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak) lehet voksolni, 2023. december 28-án, 11 óráig. Akkor sajtótájékoztatón jelentik be a kategóriák legjobb háromját – írja a Nemzeti Sport online.

A fogyatékos sportolóknál ezúttal is három kategóriában (az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata) hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. Az Év fogyatékos férfi sportolója kategóriában Gelencsér Róbert szervátültetett atléta és Pente Kevin, a Balla DSE speciális olimpikonja is ott van.

Ráadásul a bizottság a női egyesített labdarúgó-válogatottat is jelölte, ahol értelmi sérült és ép játékosok, speciális olimpikonok együtt játszanak. A csapatban két pápai labdarúgó, Pődör Patrícia és Szücs Laura szerepel.

A sportújságírói voksokat követően december 28-án szűkül a lista három-három jelöltre.

(Fotók: FODISZ, Cseh Péter, Koncz Márton)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: