Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Az Év Sportolója Gála: Nem sikerült a triplázás Gelencsér Róbertnek

Haraszti Gábor | 2023.01.09.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai idén 65. alkalommal szavazták meg, kik voltak az esztendő legjobb sportolói. Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán Gelencsér Róbert, pápai szervátültetett atléta is esélyes volt. Az Év fogyatékos férfi sportolója kategóriában végül az ítészek szavazata Kiss Péter Pálra esett.

Idén új helyszínen, az Operaházban rendezték a díjátadót, melyen a hazai sportélet legkiválóbb versenyzői, edzői mellett Novák Katalin köztársasági elnök, Fabio Capello és Lothar Matthäus is tiszteletét tette.

Gelencsér Róbert 2022-ben a szervátültetettek Európa-bajnokságán 100 és 200 méteres síkfutásban és távolugrásban aranyérmet nyert, vetélytársai Kiss Péter Pál parakajakos, világ-és Európa bajnok valamint Osváth Richárd kerekesszékes vívó volt, aki az Európa-bajnokságon tőr egyéniben aranyérmet nyert.

A díjat Ivánka Mária sakklegenda adta át, aki végül a címvédő, Kiss Péter Pál nevét olvasta fel a borítékból, a díjazott a halifaxi kajak-kenu világbajnokságon, a KL1 200 méteres távon nem talált legyőzőre, majd a müncheni Európa-bajnokságon gyűjtött újabb aranyérmet ugyanebben a versenyszámban, amivel szintén triplázott.

Mint elhangzott, már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés, a 2016-ban és 2018-ban díjazott Gelencsér Róbertnek gratulálunk, számunkra Ő is igazi győztes, példakép.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: