Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az év olvasói

Horváth Andrea | 2023.02.18.

Nagyon sok hűséges, rendszeres olvasója van a Jókai Mór Városi Könyvtárnak. Ez adta az ötletet, hogy díjazzák azokat, akik a legtöbb könyvet kölcsönzik ki az adott év során. A 2022-es esztendő díjazottjainak ma, február 18-án, a névadó Jókai Mór születésnapján adták át az oklevelet és az ajándékot.

Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető köszöntötte a tavalyi esztendő legtöbbet olvasó vendégeit. A gyermek és ifjúsági kategória győztese Koller Katalin lett, aki 93 könyvet kölcsönzött tavaly. A munkácsys diáklány amióta megtanult olvasni, azóta minden hónapban válogat a könyvtári könyvek közül. A felnőtt kategória legje Molnár Tímea, aki 222 kötetet kölcsönzött 2022-ben, s szabadidejét is szívesen tölti a városi bibliotékában. A 65+-os kategóriában Papné Pákozdi Anna volt a legszorgalmasabb, 144 könyvtári  regényt olvasott el tavaly. Mint mondta, azokat a történeteket szereti, melyek családokról, emberi sorsokról szólnak.

Az év olvasói kaptak oklevelet, ajándékkönyvet, egy ládikát és egy bögrét is. Polovitzerné Antal Mónika hozzátette, hogy 2023-ban bővül a díjazottak köre, hisz az a család is kap elismerést, ahol a legtöbb beiratkozott tag van – számítanak a nagyszülők is, hiszen fontos, hogy az olvasás a generációk közös élménye legyen.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: