Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az Év pápai tűzoltója Bauer Marcell

Babos Petra | 2024.05.17.

A Vármegyeházán tartotta Flórián napi ünnepségét a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ünnepi programon kitüntetéseket is adtak át. Az Év pápai tűzoltója címet Bauer Marcell tűzoltó törzsőrmester érdemelte ki, aki beosztott tűzoltóként lát el szolgálatot a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportjában.
Bauer Marcelltől megtudtuk, 16 éves kora dolgozik a tűzoltóságnál. 


-Gyermekkoromban még nem az volt az álmom, hogy egyszer tűzoltó legyek. A családban nem volt példa erre. Én szerződéses katona voltam, s utána jött az ötlet, hogy jelentkezzek Pápára, s tűzoltó legyek – mesélte a tűzoltó törzsőrmester, aki kiemelte, nem bánta meg ezt a döntését. 
A tűzoltó törzsőrmester a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az I-es, II-es gépjárműfecskendőkön teljesít szolgálatot. A szakterületére vonatkozó jogszabályokat, utasításokat, intézkedéseket ismeri.   Fizikai, pszichikai terhelhetősége átlag feletti, a csoport biztos tagja. Munkához való hozzáállása során gyakorlatias és magabiztos. Munkaköri leírásának követelményeit minőségileg és mennyiségileg túlteljesíti. Megfontolt, szélsőségeket kerülő személyiség, önálló véleményét meggondoltan, megfelelő hangnemben nyilvánítja ki. Munkatársaival és elöljáróival jó viszonyt alakított ki. Munkáját megfelelően szervezi, felelősséggel végzi.
Esküjéhez híven minden esetben arra törekedett, hogy a polgárok javait és testi épségét megvédje, feladatait mindig a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen és részlehajlás nélkül, pontosan végezte el. Közlekedési balesetek helyszínén kiemelhető a sérült személyekkel történő kommunikációja, krízis helyzetek kezelése, illetve a mentési műveleteknél megmutatkozó szakmai tapasztalata.
Kiemelte, nagy megtiszteltetés volt számára, amikor átvette az Év pápai tűzoltója kitüntetést. Meglepetés volt számára, hiszen nem tudott róla, hogy idén őt terjesztettek fel. 
Több lakóháztűznél dolgozott nehéz és veszélyes körülmények között, rendszerint légzőkészülékben. Több esetben részt vett égő, füsttel telítődött épületből gázpalack kihozatalában, emberi élet mentésében, így bizonyítva rátermettségét, határozottságát.
 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: