Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Az idős pingvinek már jól látnak!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.03.25.
A szingapúri állatkert három idős pingvinje nyerte vissza tökéletes látását, ami azért is jelentős lépés, mert ez volt a világ első, állatokon elvégzett látásjavító beavatkozás.

A CNN számolt be arról, hogy a Mandai Wildlife Group állatorvosai egyedi lencséket helyeztek be három idős pingvin szemébe egy sikeres szürkehályog-műtét keretében, mely a világ első ilyen orvosi beavatkozása volt.

Két hónappal ezelőtt összesen hat idős pingvinen végezték el a beavatkozást, közülük pedig három állat teljesen felépült: mindannyian a szingapúri Jurong Madárparkban élnek.

A szürkehályog nem csupán az embereknél jelenik meg, hanem az állatoknál is, mely a látást akadályozó homályos területeket hoz létre a szemben, ezzel jelentősen rontva a látásminőséget.

Ellen Rasidi állatorvos megosztotta, azért döntöttek a szürkehályog eltávolítása mellett, mert észlelték, hogy a pingvinek nehezebben érzékelték az előttük lévő dolgokat, majd egy alapos vizsgálat után felfedezték a betegséget az idős állatoknál.

A pingvinek az állatorvosok közlése szerint egyedi szemlencse-implantátumokat kaptak, kiemelve, hogy eme beavatkozások mérföldkőnek számítanak az állatorvoslásban. A lencséket Németországban készítették, minden egyes pingvinnek egyedi és pontos méretekkel, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: