Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az internet áldás és átok

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.18.

A Nemzetközi Távközlési Egyesület kezdeményezésére május 18. Az internet világnapja.

A világháló mára a mindennapok részévé vált, a Föld távoli pontjait képes összekötni egyetlen kattintással, fontos szerepet játszik a tudományos életben, a gazdaság területén és a magánemberek mindennapjaiban is. Az internet megjelenése hihetetlen távlatokat nyitott meg az emberiség előtt.

Gondoljunk bele, mennyivel nehezebb lett volna az életünk például a koronavírus-járvány idején az internet nélkül! Gyermekeink hónapokon keresztül a világhálónak köszönhetően folytathatták iskolai tanulmányaikat, a különböző művészeti ágak képviselői az internetnek köszönhetően juthattak el közönségükhöz, de sokan azokban a nehéz hónapokban fedezték fel, hogy az internet a bevásárlásra is használható.

Mára szinte mindent elintézhetünk a világhálón: bankolunk, hivatalos ügyeket intézünk, ételt rendelünk, tanfolyamokon, értekezleteken veszünk részt, kapcsolatot tartunk ismerőseinkkel… felsorolhatatlan, hogy mi mindenre használjuk az internetet.

Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az internetnek amennyi pozitívuma van, legalább annyi negatívumot is hozott az életünkbe. Ezek közül talán a legelszomorítóbb a napjainkban egyre inkább elterjedt internetes bűnözés. Egyre többen válnak az online csalók áldozataivá, ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő az online térben!

 

Fotó: Pixabay (illusztráció)     


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.06.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: