Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az internet veszélyeket is rejthet

Huszár Hajnal | 2023.02.07.

Minden év második hónapjának, második hetében a második napon tartják meg világszerte a biztonságos internet napját. Ez idén a mai napon van.

A Pápai Rendőrkapitányság ez alkalomból nemcsak a ma, hanem már a múlt héten és a jövő héten is számtalan előadást, tájékoztatót szervez abból a célból, hogy felhívja az internetezők figyelmét a világháló használatának veszélyeire. Császárné Elek Veronika, címzetes rendőr alezredes ma délelőtt a Tarczy Lajos Általános Iskola 6. osztályos diákjainak tartott interaktív foglalkozást e témában.
Az előadáson a biztonságos jelszó alkalmazásának fontosságáról, a közösségi oldalak használatának szabályairól, a gyermekpornográfia veszélyeiről beszélgettek, de szó esett arról is, hogy a diákok miként előzhetik meg, hogy internethez kapcsolódó jogsértést kövessenek el egy-egy meggondolatlan bejegyzéssel. 
Az alezredes hangsúlyozta, a fiatalok sokat tudnak az internetezésről és annak veszélyeiről is, ám ennek ellenére nagyon naivak és könnyen becsaphatók az interneten. 


A Pápai Rendőrkapitányság a fiatalok mellett az időseket is megszólítja ezzel a programmal, nekik főként az internetes banki csalásokról, az adathalászatról és a közösségi média használatáról tartanak előadást.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: