Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az iskola egykori tanára előtt tisztelegtek

Babos Petra | 2024.03.14.

1992 óta szervezi meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a Heitler Lászlóné Matematikaversenyt, mely az intézmény egykori kiváló matematika- és fizika tanárának emlékét őrzi. A verseny szabályai az évek során sokat változtak, a Covid miatt pár évig nem is tudtuk megszervezni, de idén végre újra meghirdethettük ezt a nagy múltra visszatekintő versenyt.


Freundné Stoffer Anita, a matematika munkaközösség-vezetője elmondta, a versenyen 9 iskola 50 tanulója mérte össze tudását. Nagy örömükre szolgált, hogy a pápai iskolák mellett szép számmal érkeztek vidékről is, Lovászpatona, Pápateszér, Pápakovácsi és Marcaltő is képviseltette magát a megmérettetésen.


– Ezzel a versennyel lehetőséget szerettünk volna biztosítani arra, hogy a Pápán és környékén tanuló általános iskolások egy helyi versenyen is összemérhessék matematikai tudásukat. Fontosnak tartjuk, hogy fejlődjön a gyerekek logikus gondolkodása, melyet kamatoztathatnak további tanulmányaikban vagy az életük bármely területén. Öt korcsoportban mérték össze a gyerekek tudásukat, negyediktől nyolcadik osztályig. A versenyen négy, kidolgozást igénylő szöveges feladatot kell megoldani a tanulóknak egy óra alatt. A kisebbeknek elsősorban logikai feladatokkal kell megbirkózniuk, a nagyobbak már geometriai példákkal is találkozhatnak. A feladatok megoldása mellé indoklást, érvelést vártunk el – tudtuk meg a munkaközösség vezetőjétől. 
A versenyen minden indulót édességgel és névre szóló emléklappal köszöntöttek, a győztesek pedig könyvjutalmat és oklevelet kaptak. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: