Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az online csalók nem pihennek – Újabb Pápa-környéki áldozat

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.14.

Egy online piactéren hirdette meg megunt ruháit egy Pápa-környéki fiatal lány. Ezt követően elkérte az édesapja bankkártyáját arra hivatkozva, hogy az alkalmazáson szükséges megadni a kártya adatait, különben nem kapja meg a vételárat. A gyanútlan apuka eleget tett a lány kérésének, azonban pár perc múlva azzal szembesült, hogy két alkalommal is több száz eurót emeltek le a számlájáról, ami miatt közel 270 ezer forint kára keletkezett.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Amennyiben online piactéren szeretné eladni a feleslegessé vált dolgait, a vevőtől e-mailben vagy egyéb üzenetben érkezett linkre kattintva soha ne adja meg a bankkártyája számát, lejárati idejét és CVC/CVV kódját, továbbá a netbankja belépési adatait se árulja el!
  • Tartsa szem előtt, hogy ahhoz, hogy a vásárló utalni tudjon az Ön számára, elegendő csak a bankszámla számát ismernie.
  • Ha egy vevő arra kéri, hogy – a bankszámla száma helyett – személyes vagy banki adatokat adjon meg számára, vagy arra hivatkozik, hogy csak egy bizonyos összeg Ön által történő elutalását követően tudja a vételárat küldeni, azonnal szakítsa meg vele a kapcsolatot!
  • Az online piacterek, aukciós oldalak, internetes szolgáltatók nem vállalnak felelősséget a közzétett ajánlatok tartalmáért, ezt mindig fontos észben tartani.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Olvasóink további hasznos információkat találnak a www.kiberpajzs.hu oldalon.

Fotó: Pixabay (illusztráció)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: