Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az öreg halász és a nagyravágyó felesége

Horváth Andrea | 2024.04.13.

Az amatőr bábjátszás fejlesztése a Kárpát-medencében címmel indult projekt a Pápai Művelődéstörténeti Társaság sikeres pályázatának köszönhetően a Pegazus Színház szakmai vezetésével,  a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. Ennek egyik eleme a bábműhely.

 

A mai bábműhelyes alkalomra a Dunántúl számos településéről, sőt, a Felvidékről is érkeztek érdeklődők. A 22 résztvevő között voltak gyakorlottabbak és olyanok is, akik most ismerkedtek a bábozás alapvető tudnivalóival Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László vezetésével.

 

A Pegazus Színház vezetői az alapoktól indulva a legfontosabb tudnivalók ismertetése után közösen dolgoztak a résztvevőkkel. Bábokat készítettek, összeállítottak egy előadást, átbeszélték a díszleteket, a jeleneteket, a dramaturgiát, s a rendezői utasításoknak megfelelően előadták a darabot. Az öreg halász és a nagyravágyó felesége című történet elevenedett meg.

A lelkesedés, a közös munka nyomán nagy lendülettel folytatódik a bábjátékos csoportok további fejlesztése, mondta el Szerdahelyiné Lőrincz Nóra, az NMI Veszprém vármegyei igazgatója. Hozzátette, az ország három pontján mutatkoznak majd be májusban a projektben résztvevő csoportok.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: