Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az orrszarvú a hónap állata

Horváth Andrea | 2024.05.15.

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány indította el az Állatbarát olvasó kihívást, melynek célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket arra ösztönözze, hogy minél több, az állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen. Az alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát könyvtár program, melyhez a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár is csatlakozott.

A pápai intézményben a kölcsönzőfolyosón egy olyan polcot állítottak össze, ahova minden hónapban kihelyezik a hónap könyvét. A május az orrszarvúaké.

A kiemelt kötet Az ?orrszarvúk hajnalaBalogh Boglárka és Bedő Orsolya könyve. 2017 ?nyarán futótűzként terjedt az internetes portálokon a hír, miszerint magyar ökológust ölt meg az orrszarvú Ruandában. Sokan akkor találkoztak először a 43 éves Gyöngyi Krisztián, kiskunhalasi ökológus, orrszarvúkutató nevével, holott ő már akkorra Afrika elismert természetvédői, az orrszarvúk szakértőjévé közé tartozott.

A kereskedelmi matrózból lett állatvédő kiskunhalasi fiú történetét a világutazó szerző, Balogh Boglárka meséli el Krisztián felesége, Orsolya emlékei alapján, filmszerű elevenséggel és hűséggel. De a kötet nem csak egy fájdalmasan rövid, mégis maradéktalan, teljes életről szól, hanem kitartásról, vágyakról, szerelemről, Afrikáról és nem utolsósorban az ikonikus faj, a fekete orrszarvúk megmentéséről is, olvasható a kötet ismertetőjében.

Emellett természetesen számos más, afrikai állatokról szóló könyv is került a polcra.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: